Tasavvuf Nedir açıklamaya Çalışalım !

Tasavvuf  Nedir açıklamaya Çalışalım ! İnternet'te onlarca yazı var bu konu hakkında ama gerçekte tam bir açıklama ve özgün  anlaşılır bir yazı konu maalesef ki yok belkide çok nadir belki vardır ama bu yazılarda ya çok sıkıcı yada çok uzun bizler zaten okumayı sevmeyen bir milletiz editörler bunu tam olarak ya düşünmüyor yada nefisleri sen uzun yaz da adamlar okuyacak nasıl olsa diye telkin ediyor sonra vahhh o konuyu okuyan senin benim halime zaten ctrl+w yapıp  yada çarpıya basıp kapatıyoruz yalan mı ?
Uzun Lafın kısası konumuza dönelim.Acizane açıklamaya özet geçmeye çalıştık faydalanırsınız inşaAllah...

İnsanın iç dünyasıyla, ruhî ve manevi yönden kendini geliştirmesiyle ilgili olarak Kur'ân-ı Kerim’de, Hz. Peygamber'in hayatında ve sahih hadislerinde mevcut olan bilgiler ve yönlendirmeler, ilk dönemlerden itibaren Müslümanların dini daha iyi anlama ve yaşama talep ve gayretlerine itikad ve fıkıh cephesinden ayrı olarak tasavvuf adı altında özetlenebilecek üçüncü bir cephe ve zenginlik kazandırmıştır. Tasavvuf kelimesi Kur'an'da ve hadislerde geçmez.

Tasavvuf, kalp temizliğini, güzel ahlâkı ve ruh olgunluğunu konu alır. Amaç müminleri terbiye etmek ve manen yükseltmektir. Bu amaca ulaşmak için dünyadan çok âhirete önem vermek, maddî değerlerden fazla manevi değerlere bağlanmak, daha nitelikli ve daha çok ibadet etmek ve nefsi disiplin altına almak gerekir.

Post a Comment

Daha yeni Daha eski